Green Lantern The Animated Series 25 '' Ranx ''

Evet, artık finalden önceki son bölümdeyiz. Sona bir adım kalmışken son iki bölümün, tüm olayı çözmek için kullanılacak birbiri peşi sıra izleyen bölümler olacağı az çok tahmin edilebilirdi, öyle de oldu. Tam da bir önceki bölümde söylediğim gibi ‘’İyi ki finale az kalmış!’’. Çünkü Aya’nın öldürülmesi –kapatılması- fikrini savunan Kilowog, neredeyse bir önceki bölümde Hal Jordan’ın uğradığı gibi Razer’ın hışmına uğramak üzereydi. Bu tabii öyle abartılacak bir olumsuzluk değil bölüm içerisinde. Asıl klişe olan, öldüğünü düşündüğümüz Anti-Monitor’ün ölmemiş olması. İşte bunu, hiçbirimiz beklemiyorduk.
 
 
Bölümümüz, Hal Jordan’ın yüzüğünde parazit şeklindeki bir sinyal almasıyla başlıyor ve sonra  Appa Ali Apsa, ekibimize Ranx gezegenine gitmelerini emrediyor. Konuşmalardan anlıyoruz ki yüzükteki parazitin sebebi Appa Ali Apsa’dan gelen mesaj değil, ilk önce düşünülen de bu yüzden Aya oluyor. Diğer şaşırtıcı husus da gezegenin terk edilmiş olması, Aya’nın emrindeki İnsan Avcıları, terk edilmiş gezegene girebilmek için çaba harcıyorlar. İşte bu sayede ilk dakikalarda tam da görmek istediğimiz şeyi görüyoruz, Guy Gardner öncülüğündeki bir grup Yeşil Fener, İnsan Avcıları’nı durdurmak için Ranx gezegenine ekibimizden önce geliyorlar. Uzun bir aradan sonra Guy Gardner’ı tekrar görmek bölümün en iyi yanıydı, bunun yanında Chaselon ve önceki bölümlerden tanıdığımız birçok Yeşil Fener’i de bu bölümle görmüş oluyoruz. Bu yüzden bölüm ister istemez kendisi hakkında olumlu bir izlenim bıraktırıyor.
 
 Ekibimiz de Ranx gezegenine geldiğinde yeni sürprizleri de duyuyoruz. Biraz acele de olsa Guy Gardner’ın rütbe atladığını ve onur koruyuculuğa yükseldiğini öğreniyoruz. Bu durumda doğal olarak Dünya’yı koruyan yeni bir Yeşil Fener’imiz olması gerekiyor ki, o da John Stewart. Her ne kadar kendisini göremesek de bunu duymak da yeterliydi. Hatta orada Jon Stewart’ın lafı da geçmiyor değil bu sahnede.* İnsan Avcıları’nın kuşatması altında olan Ranx’e girmek için ekibimizin uyguladığı yöntem ise Mavi Fenerler’in meditasyonu oluyor. Razer’ın Mavi Fenerler ile birlikte geçirdiği vakitte öğrendiği bir yöntemi, savaş anında ayaküstü nasıl iki kişiye öğretebildiğini ben de anlayamadım açıkçası.
 
 
Kahramanlarımız Ranx gezegenine geldiğinde karşılaştığımız şey bizi şaşırtıyor tabii ki. Yazının başında da söylediğim gibi, meğerse Anti Monitor ölmemiş. Aslında basit bir klişe fakat final bölümü için etkili olacak bir ‘’ geri dönüş ‘’ bu. Kendisinden geriye sadece başı kalmış olsa da Aya’nın hedefinde Anti-Monitor’un kaskındaki zaman ve mekan değiştirebilme parçasının olduğunu öğrenmiş oluyoruz. Peki bunu neden istiyor olabilir ? Cevabı yine bölüm içinde, oldukça da tatmin edici. Aya’nın asıl hedefi tüm yaşamı daha var olmadan yok etmek. Hal’in yüzüğündeki parazitin sebebi de Anti-Monitor’ün kendisini korumak için birilerine ihtiyaç duyması ama bu, beyhude bir çaba oluyor.
 
 Aya, Ranx semalarında gözüktüğünde insan bir durup düşünüyor. Madem ki birkaç saniye içinde Ranx gezegeninin kalkanını bozabilecekti, neden İnsan Avcıları’nı kalkanı delmeleri için o kadar uğraştırdı ? Kaldı ki İnsan Avcıları bunu başaramıyordu da zaten. Kısacası bölümde birçok mantık hatası bulunuyor fakat aynı zamanda birçok iyi yönü de var. Mesela dizide komedinin Chaselon üzerinden hafif dozlu olarak halledilmesi oldukça güzeldi, eski  karakterleri tekrar görmek olsun, görmesek de John Stewart’ın varlığını öğrenmek olsun ve Yeşil Fenerler’in birçoğunun evreni tehdit eden soruna yönelmesi ve çözmeye çalışmasıyla olsun oldukça da iyi bir bölümdü. Hatırlayacaksınız ki ben bu seferberliği, Kızıl Fenerler ile yapılan savaşta görmeyi arzu etmiştim ki öyle olsaydı, dizi tam bir görsel şölene dönüşebilirdi. Sözün özü, bu bölümde Aya, Anti-Monitor’u ikinci kez yok ederek istediğini elde ediyor, bir sonraki bölümde ise tüm yaşamın var oluşuna mı tanıklık edeceğiz ? Kim bilir, belki de öyle olacak. Şimdilik bir yazının daha sonuna geldik, finalde görüşmek üzere, hoşçakalın.
 
* The Daily Show'dan tanıdığımız komedyen Jon Stewart'ın bu şovuna atıfta bulunuluyor.
 
 
 
'' Hellbazer ''

0 yorum:

Yorum Gönder