DC'de Geçen Sezon Neler Oldu? Bu Sezon Bizi Neler Bekliyor?


MCU dallandı, budaklandı. İpin ucunu yakalayamayanlar için dağ kadar dizi bölümü ve film bekliyor (Yazar burada kendinden bahsediyor). Ancak daha körpecik, tazecik ve yeni yeni oturtulan bir DC dizi evreni var ki o ipin ucunu da yakalamanız için çok az vaktiniz kaldı. DC'de bu sene neler izledik, gelin şöyle bir hatırlayalım.



İlk olarak artık evrenleşmiş olan Arrow-Flash Universe'e bakalım. Arrow bu sezon maalesef 2 sezon boyunca yaptığı her şeyi çöp torbasına attı, ağzını bağladı, elektrik direğinin altına bıraktı. Dizide zaten Oliver gibi Oliver izleyemediğimiz yetmezmiş gibi, Batman çakması olmakla eleştirilen karakteri daha Batmanleştirdiler. Komodo, Count Vertigo gibi Green Arrow için ön planda olan kötüleri tek bölümde harcayıp (hatta Count Vertigo'yu tek bölümde harcamaktan yeterli keyifi almayıp yeni bir Count Vertigo oluşturarak onu da tek bölümde harcadılar) Ra's gibi Green Arrow'a 2-3 gömlek büyük karakteri Bruver Quiyne'e denk hâle soktular. Kuzum Allah aşkına napıyorsunuz siz lan!


Arrow-Flash evreninin diğer kanadındaki Flash'sa keşke Arrow olmadan başlasaydı dedirten cinste. Gayet başarılı bir ilk sezon, çizgi romanlarda gördüğümüz ne varsa diziye katmaya yeminli bir dizi var karşımızda. Diziyle ilgili olumsuz tek düşüncem Captain Cold, Reverse-Flash ve Grood'un bu kadar erken sokulması oldu. Eğer hâlâ izlemediyseniz kaçırmamanız gerektiğini söyleyebilirim.


DC'nin bir diğer projesi Gotham'dı bu sene. Gotham için yeni Smallville filan dense de ilk sezonu beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Maroni ve Falcone görmeyi umuyorduk zaten ama o Penguin o Little Catwoman, Gordon'ın sinirle köpürmeleri... Anlayamazsınız...


iZombie ilk sezonu 13 bölümle kapatsa da bence potansiyelini tam anlamıyla kullandı. Ne eksik ne fazla. Diziyi beğenip beğenmeme konusunda ne kadar kararsız kalsam da bir şey söylemek için bence hâlâ erken. Zombilerin bizden daha canlı olmalarını varsaymazsak keyifli vakit geçirtebilen bir dizi olma gayesini başardığı kesin.


Constantine'i bitirme fırsatım olmadı benim henüz ancak iZombie mi devam etmeliydi Constantine mi deseniz Constantine derim. Çok haşır neşir olduğum bir karakter olmasa da dizinin karakteri anlattığı her halinden belli.

Peki, DC'yi bu sezon 5 diziyle bitirdik. Gelecek sezon bizi neler bekliyor?

Hayaller

 Arrow geçen sezon berbatlığından yeterince zevk almadı anlaşılan. Batman düşmanlarından yeterince nemalandıklarını düşünüp madem Marvel, X-Men'den vazgeçti biz alalım filan dediler herhalde. Bu kıyafetin başka bir açıklaması olamaz.

Hayatlar
Iron Atom, Levyeli Canary ve BADASS FELİCİTY! yetmezmiş gibi şimdi de Magnetic Diggle var karşımızda. Ayrıca bu sezon Speedy, Red Arrow olarak karşımıza çıkacak. Diziyle ilgili tek umudum Lemire'in gelip reboot atması. Gerçekçilik temasıyla yola çıkan dizinin sadece League of Assassin ile bu kadar mistik bir diziye dönüşmesi akıl alır gibi değil. Mr. Terrific, Constantine gibi karakterlerle gerçekçilik akımında değiliz vurgusu yapacak olan dizimizin bu sezonki kötüsü de Damien Darhk olacak. Farkettiyseniz Arrow'da her sezon aslında bir organizasyonla kapışıyorlar. İşte bu sezonki organizasyon da H.I.V.E. olacak. Titans dizi projesi vardı hatırlarsınız. Bence hiç gerek yok. Nightwing, Raven, Starfire filan dahil olsun Arrow'a, zaten kötüler Titans'ın kötüler. Hiç masrafa girmesinler.


Flash bu sezon da bizleri heyecanlandıracak. Jay Garrick, Wally West geliyor, daha ne olsun? Paralel evrenler geliyor ahaliiii! Sezonun ana kötüsünü gene son dakikaya saklamasını beklediğim Flash'da Grood'u daha fazla görmeyi ummuyor değilim...


Arrow-Flash evreninde farklı olaylar da olacak bu sezon. Vixen animasyonu çekiliyor mesela evrenin içinde geçen. Şahsen karakteri ilk defa duydum ama bana çok "Animal Man" kokan bir karakter gibi geldi. Madem mistisizmin köküne vurdunuz katın şu evrene Animal Man, Swamp Thing keyifle izleyelim. Ama olur mu? Marvel nası kenarda köşede kalmış karakter kullanabiliyor bakın biz de kullanıyoruz diyecek beyefendiler. 


Ayrıca bizi bir de Legends of Tomorrow bekliyor biliyorsunuz. Bu diziden ilk başta ümitliydim ama kadroyu bir düşününce tutmaz gibime geliyor. Zira Captain Cold'un Flash'la ortak çalıştığı bölümde bile nası sıkıntılar olduğunu gördük. Hele bir de karşılarında Vandal Savage olunca, bizim de Avengers'ımız var bakın projesinden öte bir şey olamayacak gibime geliyor... Ha bir de iddiaya girerim bu Hawklara saçma sapan bir orijin bulacaklar.


Gotham'ın 2. Sezonu "Rise of Villian" dizinin geçen sezonki kadrosuyla devam edeceği izlenimini verse de Batman külliyatının en önemli karakterlerinden Joker geliyor gibi bu sezon. Dizi ne kadar iyi gitse de karakteri görünce Joker'e benziyor tahminlerimin ardından yeni sezonda muhtemelen Joker olacak olsa da dizinin fanları "Cokır İsterük" diye bağırsa da ben bu dizide Joker görmek istemiyordum. Hatta Two-Face bile Bruce'un iki katı yaşıyla üzmüştü beni. Ayrıca bu diziye sezon aralarında timeskipler şart. Yoksa Smallville'dan uzun sürmesi lazım...


iZombie ile ilgili baş kötümüzün ölmediğini söylemek mümkün. Bu sezon iZombie için kırılma noktası olacak gibi. Dizinin gidişatının iyi mi kötü mü olacağını asıl gösterecek sezon bu sezon. Ana karakterimiz Liv'in son bölümlere doğru pembeleşmeye başlayan teni tekrar beyaza dönmüş anlaşılan.

Constantine maalesef iptal. Ama kendisini Arrow'da göreceğiz (Çünkü Arrow gerçekçi bir dizi). Yan karakter olarak kalır mı yoksa fanları yatıştırmak içni mi gösterilir bilinmez. İsteriz ki zaman zaman gene kendisini görebilelim (Çünkü Arrow gerçekçi bir dizi.).

Supergirl ve Preacher bu sezon göreceğimiz diğer diziler. Supergirl pilot bölümü izlemedim ama ergen dizisi olmaya çok açık bir dizi. Keşke Supergirl yerine Powergirl dizisi izleyebilseydik. Zira ortada Superman yokken kuzenini görmek tuhaf olacak.

Preacher ise yayınlanacak ama ne zaman meçhul. Gelecek sezona kalabilir. Biz beklemeye hazırız, yeter ki altından kalkılabilsin. Lucifer'le ilgili çok bir şey duymadım ama Kyrpton ve Titans projelerinden şimdilik ses yok gibi.

Haber paylaşamadığımız için böyle bir özet geçme gereği duydum. Yakında benim taraflı haberlerimden ziyade çeviri haberler göreceğiniz müjdesini vereyim, çizgi romanla kalın :)

-House

0 yorum:

Yorum Gönder