Marvel: Future Fight




Future Fight çıkalı uzun zaman oldu biliyorum, oyunu Ant-Man film incelemesiyle keşfettiğim için bu kadar geç kaldım galiba :) Ama Şampiyona'nın incelemesinin hâlâ okunduğunu görmenin sevinciyle yazmak için hâlâ geç olmadığını anladım. Böylece "Bu oyunla ilgili iki kelam yazamadım" şeklinde bir burukluk yaşamam hiç yoktan :)

Öncelikle Future Fight bir ilerleme oyunu. Henüz indirmediyseniz "Gruplu kapışma oyunu" olarak algılayıp indirmeyin çünkü öyle değil. Hayır ben öyle sanarak indirmiştim, sürpriz oldu.



Future Fight'ın senaryosundan bahsedecek olursak tam günümüz çizgi roman yayınlarının "multiverse" temasını bu kadar mıncıkladığı bir döneme uygun yazılmış. 616'da açılan onlarca boyut yarığıyla başka dünyaların kötü adamları ve iyi adamları 616'ya gelir, Nick Fury son mesaj olarak Iron Man, Captain America ve Black Widow'a dünyayı kurtarma görevi verir ve bir yapay zekayı yanımıza katarak o Stark kulesi benim bu AIM karargahı senin gezeriz. Senaryo aynı karede birden çok kahramanın bulunmasını mantıklı hale getirmiş, bunu çok da güzel yapmış (Aynı karede 4 Black Widows'un kapıştığını gördü bu gözler..) ama bu senaryo ne kadar basit kullanılabilir diye sorsalar bu oyundaki kadar derdim herhalde. Hani hiç yoktan başka boyutların kötü süper kahramanlarını farklı kıyafetlerle görsek ona bile razıydım, özellikle süper kahraman veya villian bosslarla karşılaşmadan önce iki kelime söyleyip birden kavgaya girişmeleri, hele hele o bossu binbir zorlukla yendikten sonra birden ortadan kaybolmasıyla elimize hiçbir şey geçmemesi ciddi ciddi sinirimi bozuyor. Senaryo kısmından 5. bölüme kadar gelebildim, karakterleri iyice geliştirmeden de devam edesim gelmiyor açıkcası, iyiki oyunda otomatik oyun+ seçeneği var, hayat kurtarıyor.


Oyunun senaryosunda 3 karakterle ilerliyomuş gibi görünsek de karakterleri açtığımız sürece istediğimiz takımla savaşabiliyoruz, oyunda tam 50 karakter var. Gene sinir bozucu bir durum ki Fantastik Dörtlü'den veya mutantlardan bir Allah'ın kulu bile yok. Hatta Blade'in, Ghost Rider'ın olmasına bile kat kat şaşırdım. MCU sayesinde oynayabiliyoruz bu oyunu belki ama şu sinemada hangi karakter gösterildiyse onun her yerde gözümüze sokulması durumuna gıcık kapıyorum. Şu oyunda bi X-Force, bi Summers Family takımları filan kursak fena mı olurdu. Yok, illa Fox'un Sony'nin işini baltalayacaklar, Marvel'ın bu planı çok pis patlayacak bir müddet sonra elinde ama hadi bakalım.

Karakterlerden devam edecek olursak, 4 sınıf var. Çevik, Kuvvetli, Işıncı, Evrensel. Çevik, ışıncıya; ışıncı, güçlüye; güçlü, çeviğe karşı sınıfsal olarak üstün. Evrensel ise sınıflara aynı mesafede. Bu 4 sınıf çok hoşuma gitti açıkcası. Basit, mantıklı olmuş. Şu karakter şurada olmalıydı dediğim pek bir kimse de yok (Black Panther çevikte, Bullseye çevikte veya ışıncıda olsa dört dörtlük olacakmış). Bu 4 sınıfın haricinde kahramanların rütbeleri ve ustalıkları var. Rütbe biyometrikle, ustalık toplanan sınıf taşıyla arttırılabiliyor. Biyometrik olayını pek sevmedim açıkcası. Karakterin yeteneklerine veya seviyelerine göre artmasını tercih ederdim. Ha yeri gelmişken söyleyim. Açılış rütbeleri acaip saçma olmuş. Green Goblin gibi tüm Avengers'a kök söktüren adamı git tek yıldız yap, Black Cat'i 3 yıldız yap, hiç olacak iş mi? Tek yıldızlıları geliştirmek çok fazla biyometrik istediği için genelde 2 yıldızlıları geliştirmeyi tercih ediyorum şahsen (Henüz 3 yıldızlık karakter açamadığım için :D ). 


Karakterlerle ilgili söylenecek bir-iki şey daha var. Ekipmanları eşyalar ve birazcık parayla, yetenekleri ise parayla geliştiriyoruz. Ekipmanlar genel güçlere yararken yetenekler sadece özel saldırılara yarıyor. Ona sonra geleceğiz. Bunların dışında bu oyunlarda görmekten bıktığım ISO-8'ler bu oyunda da es geçilmemiş. Tüm mal varlığınızı bu ISO-8'leri geliştirmeye gömmeyin, sonra benim gibi çulsuz kalırsınız... Bunların dışında oyundaki özel para türü olan Kristal ile kıyafet açtırabiliyoruz, Vision kıyafeti efsane! Ultron Çağı ve Ant-Man filmlerinin kıyafetlerini açtırabiliyoruz şimdilik. Hiç yoktan 10 karaktere farklı kıyafet var, bari boss olarak bu kıyafetlerle çıksalar karşımıza, birazcık Mortal Kombat ruhu, başka bir şey değil (Mortal Kombat X de efsane oyun olmuş ya, ona hiç girmeyim :D )

Takımlardan bahsetmiştik, takımları kendimiz seçebiliyoruz demiştik. Burada oyundaki tüm karakterleri açmasıyla gururumuz olan müdürümüz Glint'in bir tavsiyesini paylaşmak isterim. Takım Bonusu'na göre takımınızı belirleyin. Iron Man-War Machine-Hulkbuster, Amora-Rocket-Star Lord, Mockingbird-Widow-Carter gibi birbirine yakın karakterleri aynı takıma toplamanız size ektradan bonus verecektir. Saldırı, savunma, yaşam puanı olarak. Ayrıca Shield'in Divaları takımını toplayınca özel, elektrikli, hâlâ ne olduğunu çözemediğim bir hareket yapıyorlar toplu saldırıda. Diğer takımlarda var mı bilmiyorum, bendekilerde sadece bahsettiğim takımda var ama çok güzel olmuş, hepsine uygulanırsa süper olur.


Gelelim oyunun bölümlerine. Görevler kısmı 6'ya ayrılıyor, Normal (Senaryonun olduğu bölüm), Elit (Biyometrik kazandığımız Senaryo'nun kopyası bölüm), Günlük (ISO-8 toplama bölümü), Özel (Ant-Man ve GoG filmleri için özel yapılmış senaryoların olduğu bölüm), Bonus (Oyunda belki de oynaması en zevkli ama en gereksiz bölüm), Düşman Kuşatması (Galiba bunu karakteri en üst level olunca filan oynayabiliyoruz, onun dışında girince ye dayağı otur bölümü) adlı 6 görev türü var. Normal ve Elit'le ilgili söyleyebileceğim tek şey, Normal'in Elit'e göre 3 kat filan daha kolay olduğu. Hayır zaten 10 bölümden 5inde filan biyometrik kazanabiliyoruz. Onda da günlük 3 denemede 1 filan veriyorsun niye bu kadar zor yapıyorsun... Günlük kısmında henüz 3'den sonrasını görmedim. Bi' gün hepsi 10 level bir gün hepsi 20 level filan yapsalar daha hoş olurmuş sanki. Hayır bir de 50 tane birden geliyor döv dövebilirsen... Özel'in pek bir numarası yok bana göre, bonus bölümde de ustalık için verilen sınıf taşı harici size verdiği 1 seviye tp ancak 1 level karakter için filan işe yarıyor. 20 leveldekine 300 tane kullansanız level atlatmıyor ama oynamaktan en zevk alınabilecek bölüm öte yandan, özellikle Hand ninjaları. Düşman Kuşatması ile ilgili gerekli bilgileri verdiğimi düşünüyorum. Geçebilen varsa helal olsun!

O kadar karakter ve takımlardan bahsettik biraz oynanıştan bahsedelim artık.. Oynanış tek kelimeyle "çok zevkli". Sizi esir alabiliyor, bazı karakterlere öyle güzel oynanış yapmışlar ki günlerce oturup oynayası geliyor insanın. Lakin burada da şikayetçi olduğum bir durum, acaba slow motion olsa daha mı güzel olurdu. Hani sağda bir tık olsa da slow motion'a geçsek, kavgayı yavaş çekim görebilsek. Çünkü bazı bölümlerde havaya yumruk, tekme, ışın sallayabiliyorsunuz. Çok hızlı dövüşmeniz gereken yerlerde sıkıntı bu biraz. Özel hareketlerin ise çoğu karakterde birbirine çok benzeyen hareketler yapmasına rağmen ileriki seviyelerine daha fazla hareket eklediklerini varsayarak güzel olduğunu belirtebilirim. Ha bir de Görevler haricindeki Arena bölümüne niyeyse hiç elim gitmiyor, normal dövüş modu gayet güzel ama versusları pek başarılı değil oyunun.

Grafik ve ses olarak tatmin edici düzeyde. Ne eksik ne fazla denebilir. Oyunda niye var olduğunu çözemediğim bir enerji var. Zaten günlük verdiği doldurma, +50 enerji derken en az 3-4 saatlik oynamaya müsait enerjiyle başlıyoruz, hiç olmasa daha güzel olurmuş, galiba konu çizgi romanla ilgili oyunlar olunca ben çok şey bekliyorum :)

Müttefik olarak house06'yı arkadaşlığa eklerseniz yardımlaşabiliriz, herkese keyifli oyunlar :)

-House

0 yorum:

Yorum Gönder