Herkese Merhaba!


Soğuk bir Ankara gecesi kurulan ekibimiz 1 Ocak 2014'te blogunu duyurarak hayata geçti. Her ne kadar TççT'nin alt ekibi olarak gözükse de GnçTççT aslında ayrı bir ekip. TççT'yi ana ekibi olarak görsek de kendi serilerimizi kendimiz seçiyor, planlarımıza kendimiz karar veriyor ve bazı ortak yapılan seriler dışında kendi serilerimizi kendimiz yapıyoruz. Tabii bunları yaparken büyük ölçüde yardım almadığımızı söylemek de yanlış olur. Keza kendimizi geliştirmede bize büyük katkı sağlıyorlar.

Yayın programımız çok basit. Haftada 2 gün (Genelde Çarşamba-Cuma) sayı veriyor diğer günler ise incelemeler, makaleler, haberler ile TççT'nin sayı vermekle sınırlı kalmama ilkesini devam ettireye çalışıyoruz. Yayınlanmakta olan serilerimize Devam Eden Seriler, bitirmiş olduğumuz serilere Tamamlanan Seriler, yapmayı düşündüğümüz serilere ise Planlanan Seriler sayfalarından rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yayın programımız TççT gibi bir takvime sahip değil. Takvim planlarımızı değiştirmekte sıkıntı yaratma, ek sayılar verememe, serilerde ara verememe gibi bazı sorunlar oluşturacağı için ve bizi sıkacağını düşündüğümüz için uzun süreli planlarımız arasında yer almıyor. Blogumuzu bir süre takip ederseniz hangi günler hangi serilerin yayınlandığını anlayabilirsiniz.

Çeviri-Balonlama faaliyetlerini neden yaptığımıza gelirsek asıl hedefimiz bu tür faaliyetleri arttırmak ve arttırırken kaliteli iş çıkarabilmenin aslında çok da zor olmadığını göstermek. Aynı zamanda TççT'ye katılamayan 18 yaş altı arkadaşlara bir fırsat olarak da değerlendirebilirsiniz. Ayrıca ekibimizde sadece çeviri-balonlama yapan arkadaşlar yok. İncelemeler, makalelerle de ekibimize katılabilirsiniz.

Eğer bizimle ilgili öneri, görüş, fikirleriniz varsa veyahut ekibe dahil olmak istiyorsanız gnctcct@gmail.com adresine mail atmanız yeterli. İsterseniz gelin ekibimizdeki arkadaşları kendi ağızlarından tanıyalım...

Genç TççT Üyeleri

Nick: House
Ekipteki Görevi: Balonlamacı, Makale Yazarı
Okuduğu Çizgi Roman Türleri: Comics, Fumetti, Frankofon

En Sevdiği Çizgi Roman Karakteri: Two-Face

Okuduğu İlk Çizgi Roman: Teksas-Tommiks
Çizgi Romanla İlgili Görüşleri: Sanatın her türlüsü güzeldir. Özellikle 5den fazla sanatın bir araya geldiği çizgi romanlar, başka güzeldir!

Ekip ile İlgili Görüşleri: Kuruluşundan beri içinde bulunduğum bu oluşum şüphesiz kendimizi geliştirmemiz için bir yöntemdi. Hep beraber iş yapmak hem yaptığımız işten aldığımız zevki hem de hızımızı arttırdı. Gelişimimizdeki katkısı girdiğimiz günden beri ise katlanarak artmakta. Bu ekip hakkındaki en basit görüşüm ise şudur sanırım. "Faydası var, zararı yok."

Çizgi Roman Dışında İlgi Duyduğu Hobiler: Çizgi roman en büyük hobim şüphesiz. Bunun dışında animasyon ve animelere karşı büyük zaafım var. Çok iyi bir film izleyicisi olmasam da sağlam bir dizi izleyicisiyim denebilir. Ayrıca müziğe ve şiire büyük ilgim var. Her ne kadar hiçbir enstrümanı çalamasam da bir gün mutlaka saz çalmayı öğreneceğim. Müzik dinlemeyi ne kadar seviyorsam şiir dinlemeyi ve okumayı da o kadar seviyorum. Sevdiğim müzik türlerinden bahsedecek olursak yabancı olarak genelde Reggae dinlerim. Türkçe'de bana hitap eden tür sayısı daha geniş. Bir kere Türkü ve TSM olmazsa olmaz. Bu iki tür dışında sıkı bir Türkçe Rap dinleyicisiyim. Neyse ben daha fazla konuşmayım. Diğer arkadaşlara da sayfada yer kalsın!


Nick: Hellbazer
Ekipteki Görevi: İnceleme yazarı
Okuduğu Çizgi Roman Türleri: Comics, nadiren Frankofon
En Sevdiği Karakter: John Constantine
Okuduğu İlk Çizgi Roman: Red Sonja
Çizgi Romanla İlgili Görüşleri: Ayrı bir zevk, hayal gücü dostu, okumayan bilemez ben ilkokul zamanlarımda başladım hala okuyorum... Çizgi roman okuyunuz, okutunuz...
Ekip ile İlgili Görüşleri: En büyüğümüzden en küçüğümüze herkesin dost olduğu, ilk defa katıldığım gün bile yabancılık çekmediğim muhteşem ekip arkadaşlarım var... Burası benim için gerçekten farklı bir yer edindi hayatımda.Buraya ilk geldiğimde acemi olduğum eleştirmenlik konusunda, yavaş yavaş kendimi geliştirdiğimi görmem de benim için ayrı bir mutluluk kaynağı.Kim bilir, belki bir gün siz de ekibimizde eleştirmen olursunuz ve benim ilerlediğim yollardan siz de geçersiniz, neden olmasın ?
Çizgi Roman Dışında İlgi Duyduğu Hobiler: Sinema her zaman ilgimi çeken bir alan olmuştur hayatımda, animasyondan tutun drama kadar her filmi ve diziyi izlerim.Bunun dışında kendi alanım olan siyaset vazgeçilmez sohbet kaynağımdır, siyaset muhabbeti yapmak benim için hayatın zevklerindendir.Felsefe lise yıllarımdan beri ilgilendiğim, müthiş bir alandır hatta çizgi romanlara veya filmlere baktığınız zaman felsefeden taşıdığı izleri mutlaka göreceksinizdir.Ayrıca şiir okumak ve yazmak ve amatör olarak resim çizmek gibi uğraşlarım da var.Ayrıca kitap aşığı olarak gelecekte büyük bir kütüphane sahibi olmak gibi bir hedefim de var ( tabii kitapları okumak kaydıyla yoksa ne işe yarar ki ).Smooth Jazz en çok sevdiğim müzik türüdür, sakinleştirir, uzak diyarlarda kokteyl içme hissi verir, daha ne olsun !.

Nick: Mirakuru

Ekipteki Görevi: Çevirmenlik

Okuduğu Çizgi Roman Türleri: Comics ve Fumetti

En Sevdiği Karakter: Batman
Okuduğu İlk Çizgi Roman: Okuma bilmediğim zamanlar elime ingilizce bir  ''spiderman - coming home'' hikayesi geçmişti, resimlerine bakıp mutlu olurdum. Ama ilk okuduğum Kaptan Swing idi.
Çizgi Romanla İlgili Görüşleri: Bana mutluluk veriyor bu meret. Fonetik ve plastik sanatın zevk bütünlüğüdür, çizgi roman.
Ekip ile İlgili Görüşleri: Ekip gümbür gümbür gelişiyor. Türkçe çeviri ve balonlama alanında bir numara olmaya ve çizgiroman severlere en iyi eserleri vermek için geliyoruz.
Çizgi Roman Dışında İlgi Duyduğu Hobiler: Çizgiroman okumadığım zaman da kitap okurum. Afili filintalar çetesi (Murat Uyurkulak, Alper Canıgüz, Murat Menteş...) favori yazarlarımdır .




Nick: Spike
Ekipteki Görevi: Balonlama
Okuduğu Çizgi Roman Türleri: Kaliteli hikayesi ve çizgisi olduktan sonra sıkıntı yok...
En Sevdiği Karakter: Constantine
Okuduğu İlk Çizgi Roman: Süpermen
Çizgi Romanla İlgili Görüşleri: romanın görüntülüsü mü? vallahi ilk benim aklıma gelmişti... :)
Ekip ile İlgili Görüşleri: İyi ve sıcak insanlar yanlız biraz titizler... Hatta işten soğutacak kadar titizler... :)
Çizgi Roman Dışında İlgi Duyduğu Hobiler: sinema müzik oyun felan işte...


Nick: Cartman
Ekipteki Görevi: Çevirmen
Okuduğu Çizgi Roman Türleri: DC olsun taştan olsun.
En Sevdiği Karakter: Constantine


Okuduğu İlk Çizgi Roman: Flashpoint
Çizgi Romanla İlgili Görüşleri: Otobüste filan zaman su gibi geçiyor.
Ekip ile İlgili Görüşleri: Ekip aşırı sıcak davranıyor. 3 yıldır bu grupta mıyım yoksa yeni mi geldim anlayamadım.
Çizgi Roman Dışında İlgi Duyduğu Hobiler: Çizgi roman dışında aşırı oyun oynarım. ( Çizgi romanada oyuna benziyor diye başladım.) Arada müzik dinlerim.



Nick: Cobra
Ekipteki Görevi: Çevirmen, Balonlamacı, Makale Yazarı
Okuduğu Çizgi Roman Türleri: Bilinmiyor.
En Sevdiği Karakter: Bilinmiyor
Okuduğu İlk Çizgi Roman: Bilinmiyor.
Çizgi Romanla İlgili Görüşleri: Bilinmiyor.
Ekip ile İlgili Görüşleri: Bilinmiyor.
Çizgi Roman Dışında İlgi Duyduğu Hobiler: Bilinmiyor

0 yorum:

Yorum Gönder